Çocuk Göğüs Hastalıkları

Klinik Hakkında

Çocuk Göğüs Hastalıkları Polikliniği
Çocuk Göğüs Hastalıkları, Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde 3 No’lu Poliklinikler bölümünde hizmet vermektedir. Çocuk Göğüs Hastalıkları bölümünde, çocukluk çağının akciğer hastalıklarının (kistik fibrozis, tüberküloz, doğumsal anomaliler, prematürenin akciğer hastalıkları, bronşiyolit, bronşit, pnömoni, bronşektazi, sistemik hastalıkların akciğer tutulumu, intersitisiyel akciğer hastalıkları, gastroözofagiyel reflü ve kist hidatik hastalığı) tanı ve tedavisi 1 uzman hekim tarafından gerçekleştirilmektedir.

Çocuk Göğüs Hastalıkları bölümünde bir hemşire tarafından ter testi ve solunum fonksiyon testleri yapılmaktadır. Bu tetkikler hastanemizin herhangi bir bölümünde muayene edilen hastalar için doktorlar tarafından istenebilmektedir. Solunum fonksiyon testi ve ter testi için hastanın aç olmasına gerek yoktur, ancak uyum gerektirmesi nedeniyle solunum fonksiyon testleri 5 yaş üzerindeki çocuklara yapılabilmektedir. Yenidoğan tarama testi sonucu İmmünreaktif tripsinojen yüksekliği nedeniyle yönlendirilen hastaların ter testi yapılması için çocuk göğüs hastalıkları polikliniğine başvurması gerekmektedir. Yenidoğan tarama testi yüksekliği nedeniyle başvuran hastalara aynı gün içerisinde ter testi sonucu verilmekte ve bu hastalar takibe alınmaktadır.

Hastanın bölümümüzde muayene olması için Gaziantep Çocuk Hastanesi’nin genel pediatri polikliniğinde yada başka bölümlerinde görülmesi ve bölümümüzden konsültasyon istenmesi ve hastane sisteminden randevu almaları gerekmektedir. Bölümümüzde 0-18 yaş arası çocuk hastalar muayene edilmektedir.


Çocuk Göğüs Hastalıkları Servisi
Hastanemizin A Blok 2. katinda bulunan Çocuk Göğüs Hastalıkları Servisi; Süt-3 servisi içerisinde yer almakta olup yatis karari verilen hastalarin yatarak tedavi gördükleri servistir. Tüm odalarda hasta refakatçileri için yatak konumuna geçen koltuk, t.v, buzdolabi, w.c,hasta basi merkezi O2 ve aspirasyon panelleri bulunmaktadir. Klinige gelen hastanin yatisi gündüz klinik sekreteri gece ise nöbetçi bilgi-islem görevlisi tarafindan yapilir. Yatisi yapilan hastalarin damar yolu açilmasi, kan alma gibi girisimleri müdahale odasinda yapilir. Hastanin tedavisi; yatisinin yapildigi an baslar ve hekim istemine uygun olarak hastanin taburculugu sonlanana kadar hekim istemine uygun olarak devam eder. Tedavisi sonlanan ve taburcusu planlanan hastanin taburcu islemleri doktor onayindan sonra kat sekreteri tarafindan yapilir.