Hasta Ziyaret Saatleri ve Kuralları
07 Ocak 2022

HASTANE KURALLARI ,ZİYARETÇİ VE REFAKATÇI EĞİTİM REHBERİ

-Sayın hasta yakini; Doktorunuz tarafından servisimize yatışı verilen hastamızı servis hemşirelerimiz tarafından kabulü yapılır.
-Hastalar yatış kararı aldıktan sonra servis bilgisayara görevlisi yatışını yapar.
-Dosyanızda sizden istenen bilgilerin tam olarak verilmesi ve imzalanması konusunda gerekli hassasiyeti göstermenizi rica ederiz.
-İşlemlerden sonra hastanızın tedavisi için ( damar yolu açılması, kanların alınması vb.) hasta müdahale odasına alınır.
-Hastanızın herhangi bir özel durumu varsa görevli hemşireye hatırlatınız.İlk tedavisi yapıldıktan sonra kalacağınız odaya geçişiniz sağlanır.
-Servise yatışı yapılan hastalarımıza ;
1. Hastalarımıza ve refakatçilerine sabah 06.30, öğle 11.30 ve aksam(Kışları 16.30 yaz mevsiminde ise 17.30) saatlerinde hemşire gözetiminde yemek dağıtılmaktadır.
Bazı hastalarımıza özel diyet yemeği Doktorları tarafından yazılmaktadır. ( Örneğin; Tifo Hepatit diyeti vs.) .Hastalarımıza bu diyet yemeği haricinde dışarıdan yemek getirilmeyecektir.
2. Refakatçiler ( Hekim ve Hemşire direktifleri dışında )hastaya yönelik herhangi bir uygulama yapmayacaktır. Hastaneye ait eşya ve malzemeleri düzenli ve temiz tutacaklardır.
Sizlere huzurlu bir ortam sağlanması için hasta ve yakınlarının hasta odası servis koridorlarında gürültü yapmaması, ayrıca odalarda bulunan televizyonların Doktor vizit
saatlerinde ve 10.00-22.00 saatleri dışında kapalı tutulması gerekmektedir.Refakat kartlarınızı güvenlik biriminden temin edebilirsiniz.
3.Hastanemizde her gün ziyaret vardır; servis ziyaret saatleri öğle 12.00-14.00 , aksam 19.00-21.00 saatleri arasındadır.Ziyaret saatleri dışında odalarda hasta yakinin olması yasak olup;
Doktorunuzun ve hemşirenizin hastayla ilgilenmesini güçleştirmekte ve tedavinin aksamasına yol açmaktadır.Her hasta yakini kendi hastasıyla ilgilenmeli diğer hastaların bakımına karışmamalıdır.
10 yas altı çocuklar ateş, öksürük, aksırık v.b. enfeksiyon hastalığı olanlar kronik hastalığı bulunanlar ve hamile olanlar servisteki hastaları ziyaret edemezler.
4. Hasta odalarının kapılarında asili olan kartlar izolasyon için çeşitli hastalıkların ayrılmasında kullanılmaktadır.
*Kırmızı Yıldız : Temas izolasyonu ( Tifo , hepatit, VRE,AGE , KKKA)
*Sari Yaprak : Solunum İzolasyonu ( Suçiçeği, kızamık, Tbc)
*Mavi Çiçek : Damlacık izolasyonu ( menenjit, boğmaca, Pnömoni v.b) bu odalara girerken dikkatli olunması, hemşire ile görüşüldükten sonra girilmesi gerekmektedir.
Ziyaret öncesi ve sonrası ellerinizi yıkayın hasta yataklarına oturmayın ve hasta eşyalarına dokunmayın. Ziyaretleriniz siz ve hastalarınız için sakıncalı olabilir. Israr etmeyiniz.
5. Yeşil Yonca : Düşme riski olan hasta için kullanılan kartlardır.Bu kartın bulunduğu odalardaki hastalar düşme açısından riskli olup dikkatli olunması gerekmektedir.
Yatak kenarlarının mutlak suretle havada olması ve çocukların odalarda yalnız bırakılmaması gerekmektedir. Hasta odalarında hemşire çağrı sistemi tuvalet, banyo,tv ve buzdolabı bulunmaktadır.
Tuvalet ve banyoların temiz bırakılması diğer hastaların sağlığı açısından önemlidir.
6. Doktorlarımızın vizit saatleri sabah 08.00 de başlayıp gün boyu devam etmektedir. Gün içerisinde veya akşamları hastalarımızla ilgili tüm sorunlar servis hemşirelerimiz tarafından dikkatle
takip edilmekte ve doktorumuzla görüşülmektedir.
7.Hastalarınızın takip ve tedavisini 08.00-16.00 mesai saatlerinde bir hemşire 16.00-08.00 saatlerinde başka bir hemşire yapacaktır. Hastalarınız la ilgili bir sorun olduğunda hemşirenize haber vermelisiniz.
Hasta odalarının camlarından dışarıya hiçbir şey atmayınız. Hemşirenize haber vermeden yatağınızı değiştirmeyin. Hastane dışına çıkmayın.
Değiştirdiğiniz yatak hastanızın başka bir enfeksiyon kapmasına neden olabilir.
8. Doktorunuz ve hemşireniz tarafından hastanızın hastalığı bulaşma ve korunma yolları konusunda bilgilendirme eğitimi verilmektedir.
Taburcu olan hastalarımıza ; Doktoru tarafından taburcu olmasına karar verilen hastanın gerekli çıkış işlemleri yine servis bilgisayar görevlisi tarafından yapılır.
Taburcu fişi alan hastanın damar yolu müdahale odasında hemşire tarafından çıkarılır.

UNUTMAYINIZ!!! Hastanızın sağlığı sizin için olduğu kadar bizim içinde önemlidir.