CENGİZ GÖKÇEK KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİ

Hasta Ziyaret Saatleri ve Kuralları

Güncelleme Tarihi: 30/06/2017

HASTANE KURALLARI ,ZIYARETÇI VE REFAKATÇI EGITIM REHBERI

Sayin hasta yakini; Doktorunuz tarafindan servisimize yatisi verilen hastamizi servis hemsirelerimiz tarafindan kabulü yapilir. Hastalar yatis karari aldiktan sonra servis bilgisayara görevlisi yatisini yapar. Dosyanizda sizden istenen bilgilerin tam olarak verilmesi ve imzalanmasi konusunda gerekli hassasiyeti göstermenizi rica ederiz. Islemlerden sonra hastanizin tedavisi için ( damar yolu açilmasi, kanlarin alinmasi vb.) hasta müdahale odasina alinir.Hastanizin herhangi bir özel durumu varsa görevli hemsireye hatirlatiniz.Ilk tedavisi yapildiktan sonra kalacaginiz odaya geçisiniz saglanir. Servise yatisi yapilan hastalarimiza ; 1. Hastalarimiza ve refakatçilerine sabah 06.30, ögle 11.30 ve aksam(Kislari 16.30 yaz mevsiminde ise 17.30) saatlerinde hemsire gözetiminde yemek dagitilmaktadir. Bazi hastalarimiza özel diyet yemegi Doktorlari tarafindan yazilmaktadir. ( Örnegin; Tifo Hepatit diyeti vs.)Hastalarimiza bu diyet yemegi haricinde disaridan yemek getirilmeyecektir. 2. Refakatçiler ( Hekim ve Hemsire direktifleri disinda )hastaya yönelik herhangi bir uygulama yapmayacaktir. Hastaneye ait esya ve malzemeleri düzenli ve temiz tutacaklardir. Sizlere huzurlu bir ortam saglanmasi için hasta ve yakinlarinin hasta odasi servis koridorlarinda gürültü yapmamasi, ayrica odalarda bulunan televizyonlarin Doktor vizit saatlerinde ve 10.00-22.00 saatleri disinda kapali tutulmasi gerekmektedir.Refakat kartlarinizi güvenlik biriminden temin edebilirsiniz. 3.Hastanemizde her gün ziyaret vardir; servis ziyaret saatleri ögle 12.00-14.00 , aksam 19.00-21.00 saatleri arasindadir.Ziyaret saatleri disinda odalarda hasta yakinin olmasi yasak olup; Doktorunuzun ve hemsirenizin hastayla ilgilenmesini güçlestirmekte ve tedavinin aksamasina yol açmaktadir.Her hasta yakini kendi hastasiyla ilgilenmeli diger hastalarin bakimina karismamalidir.10 yas alti çocuklar ates, öksürük, aksirik v.b. enfeksiyon hastaligi olanlar kronik hastaligi bulunanlar ve hamile olanlar servisteki hastalari ziyaret edemezler. 4. Hasta odalarinin kapilarinda asili olan kartlar izolasyon için çesitli hastaliklarin ayrilmasinda kullanilmaktadir. Kirmizi Yildiz : Temas izolasyonu ( Tifo , hepatit, VRE,AGE , KKKA) Sari Yaprak : Solunum Izolasyonu ( Suçiçegi, kizamik, tbc) Mavi Çiçek : Damlacik izolasyonu ( menenjit, bogmaca, Pnomoni v.b) bu odalara girerken dikkatli olunmasi, hemsire ile görüsüldükten sonra girilmesi gerekmektedir.Ziyaret öncesi ve sonrasi ellerinizi yikayin hasta yataklarina oturmayin ve hasta esyalarina dokunmayin. Ziyaretleriniz siz ve hastalariniz için sakincali olabilir. Israr etmeyiniz. 5. Yesil Yonca : Düsme riski olan hasta için kullanilan kartlardir.Bu kartin bulundugu odalardaki hastalar düsme açisindan riskli olup dikkatli olunmasi gerekmektedir.Yatak kenarlarinin mutlak suretle havada olmasi ve çocuklarin odalarda yalniz birakilmamasi gerekmektedir. Hasta odalarinda hemsire çagri sistemi tuvalet, banyo,tv ve buzdolabi bulunmaktadir. Tuvalet ve banyolarin temiz birakilmasi diger hastalarin sagligi açisindan önemlidir. 6. Doktorlarimizin vizit saatleri sabah 08.00 de baslayip gün boyu devam etmektedir. Gün içerisinde veya aksamlari hastalarimizla ilgili tüm sorunlar servis hemsirelerimiz tarafindan dikkatle takip edilmekte ve doktorumuzla görüsülmektedir. 7.Hastalarinizin takip ve tedavisini 08.00-16.00 mesai saatlerinde bir hemsire 16.00-08.00 saatlerinde baska bir hemsire yapacaktir. Hastalarinizla ilgili bir sorun oldugunda hemsirenize haber vermelisiniz. Hasta odalarinin camlarindan disariya hiçbir sey atmayiniz. Hemsirenize haber vermeden yataginizi degistirmeyin. Hastane disina çikmayin. Degistirdiginiz yatak hastaniza baska bir enfeksiyon kapmasina neden olabilir. 8. Doktorunuz ve hemsireniz tarafindan hastanizin hastaligi bulasma ve korunma yollari konusunda bilgilendirme egitimi verilmektedir. Taburcu olan hastalarimiza ; Doktoru tarafindan taburcu olmasina karar verilen hastanin gerekli çikis islemleri yine servis bilgisayar görevlisi tarafindan yapilir. Taburcu fisi alan hastanin damar yolu müdahale odasinda hemsire tarafindan çikarilir. UNUTMAYINIZ!!! hastanizin sagligi sizin için oldugu kadar bizim içinde önemlidir.